Trichomonas flagellátus


Parazita protozoonok. A legegyszerűbben betegségeket okozó A téma ismerete szükséges a protozoonok által okozott fertőző betegségek klinikai osztályokon történő tanulmányozásához. BAN BEN praktikus munka Szükséges, hogy az orvos klinikai diagnózist készítsen és etiopatogenetikailag indokolt kezelést írjon elő, valamint a szekcionált megfigyelések klinikai és anatómiai elemzéséhez.

fizikai terápia krónikus kalkulus prosztatagyulladás esetén

A képzés célja -képes legyen meghatározni a makro- és mikroszkópos kép szerint gyermekekről gyermekekre terjedő férgek legegyszerűbbek által okozott fertőző betegségek jelei: malária, amebiasis, leishmaniasis, ismertetik fejlődésük okait és szerkezeti mechanizmusait, felmérik a várható kimenetelt és meghatározzák a szövődmények jelentőségét a szervezet számára. E cél elérése érdekében szükséges képesnek lenni: Adja meg Trichomonas flagellátus malária definícióját, ismertesse a kialakulásának okait és strukturális mechanizmusait; Értelmezze a morfológiát Trichomonas flagellátus formák malária; Értékelje a szövődmények fontosságát Trichomonas flagellátus magyarázza el a malária halálának okait; Adja meg az amebiasis definícióját, ismertesse fejlődésének okait és szerkezeti mechanizmusait; Értelmezze az amebiasis morfológiáját; Értékelje a szövődmények fontosságát és magyarázza el az amoebiasis halálának okait; Adja meg a leishmaniasis definícióját, ismertesse fejlődésének okait és strukturális mechanizmusait; Értelmezze a leishmaniasis különféle klinikai és anatómiai formáinak morfológiáját; A szövődmények fontosságának értékelése és a halál okainak magyarázata a leishmaniasisban.

A malária kórokozója a nemzetség közül a Trichomonas flagellátus Plasmodium falciparum, amelynek szaporodása és fejlődése a szúnyog és az ember testében történik. A nőstény szúnyog akkor fertőződik meg plazmodiával, ha egy maláriás beteg vérét szívja, és nap múlva a levegő hőmérsékletétől függően képes lesz plazmodium átvitelére. Egészséges ember plazmodiumokkal fertőzött szúnyog harapásával fertőződik meg, amelynek nyála kórokozók kerülnek a szervezetébe.

A Trichomonas flagellátus a plazmodiumok bejutnak a májba, ahol az első szöveti fejlődési cikluson mennek keresztül, majd átjutnak a vérbe és bejutnak az eritrocitákba. Itt a második eritrocita fejlődési ciklust hajtják végre, amelynek vége az eritrociták lebomlása és a kórokozók felszabadulása a páciens vérébe, amelyet a test reakciója kísér, lázroham formájában. A lázas és nem lázas periódusok váltakozásának gyakoriságától függően a malária négy formáját különböztetik meg: háromnapos, négynapos, trópusi és ovalemalaria.

Klinikai tanfolyam.

Жизненный цикл лейшмании схема. Лейшманиоз - симптомы, диагностика, лечение

A betegség általában hirtelen kezdődik: erős hideg van, a hőmérséklet ° C-ra emelkedhet, majd gyorsan a normális szintre csökken, amelyet bőséges izzadás kísér. A támadás időtartama óra. A következő rohamok a malária formájától függően, rendszeres időközönként jelennek meg: három nap malária és ovalemalaria esetén - minden másnap, négy napon át - 2 nap elteltével, trópusi malária esetén a támadások megszakítás nélkül egymás után következhetnek. A rohamok Trichomonas flagellátus időszakokban a beteg állapota kielégítő lehet, csak gyengeség marad.

Parazita protozoonok. A legegyszerűbben betegségeket okozó

Kezelés nélkül a támadásokat sokszor megismétlik, és a teljes gyógyulás nem következik be. A betegség első napjaitól kezdve a máj és Trichomonas flagellátus lép megnagyobbodik, néha fájdalmas, különösen egy roham során. A szív, a vesék és a Trichomonas flagellátus idegrendszer károsodhat. Ezen formák közül a legnehezebb a "trópusi malária", és helytelen kezeléssel vagy annak hiányában a beteg állapota hirtelen romolhat és kialakulhat az úgynevezett malária kóma, ami halálhoz vezethet.

A malária fő morfológiai károsodása, különösen a három- és négynapos, az eritrociták pusztulásával jár, amelyeket plazmodium ágyaz be beléjük. A malária ezen formáit az okozza Plasmodium vivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariaeés mérsékelt vérszegénység kíséri, ritka esetekben súlyos splenomegalia a lép megrepedésével és nephrotikus szindrómával.

Az eritrociták elpusztításakor a plazmodium létfontosságú aktivitásának eredményeként képződött finomszemcsés sötét, majdnem fekete pigment hemomelanin kerül a véráramba. Ugyanakkor vérszegénység és szuprahepatikus hemolitikus sárgaság, hemomelanosis és a sclerosisban végződő reticuloendothelialis rendszer elemei hemosiderosis alakul ki. Időszakokban hemolitikus krízisek éles érrendszeri rendellenességek stasis, diapedetikus vérzés.

Trichomonas flagellátus

A limfoid rendszer szerveiben a plazmodiumokat Trichomonas flagellátus, esetenként leukociták fogják el, és elpusztulnak. Azok a szervek, Trichomonas flagellátus a Trichomonas flagellátus felhalmozódik, sötétszürke színűvé válnak. Ezzel együtt ezen szervek, különösen a lép jelentős hiperpláziája van. Makroszkóposan az akut periódus a betegség laza, könnyen megsérül. Később a szerv húsossá válik. A maláriában fennálló tartós antigenemia kapcsán a vérben toxikus immunkomplexek jelennek meg.

Hatásuk a mikrovaszkulatúra károsodásával megnövekedett permeabilitás, vérzésekvalamint a glomerulonephritis kialakulásával jár.

36. § Parazita protozoa. A protozoa jelentése

A morfológiai változások a három, négy napos és az ovalemalariában szinte azonosak. A vesék gyakran megnagyobbodnak, és mintha barnásfekete maláriás pigment borítanák, mivel a tubulusok glomerulusaiban és hemoglobinban sok van.

Krónikus lefolyás esetén a stasis okozta fokális dystrophiás változások, krónikus vérszegénység fordulhatnak elő a szívben; a fokális gyulladásos infiltrátumok a stromában tárulnak Trichomonas flagellátus.

Bonyodalom akut malária lehet maláriás kóma, sokk disszeminált intravaszkuláris koagulációval, glomerulonephritis, krónikus malária - kimerültség, amyloidosis.

Trichomonas flagellátus

Ezek a szövődmények Trichomonas flagellátus a halál okai. Kórokozója a legegyszerűbb - Entamoeba histolytica A fejlesztési ciklusban Entamoeba histolyticavan vegetatív szakasz és pihenő szakasz, vagy ciszta.

A ciszta ellenáll a tényezőknek környezeta székletben ° C hőmérsékleten legfeljebb 15 napig vagy tovább tarthat, nedves talajon - legfeljebb 8 napig, több napig Trichomonas flagellátus, zöldségen, háztartási cikken.

Mi tartozik a legegyszerűbb parazitákhoz. A legegyszerűbben betegségeket okozó

Forraláskor, szárításkor meghal. A betegség forró éghajlatú területeken elterjedt. Indiában, Kolumbiában és Mexikóban mintegy 40 millió ember szenved amebikus vérhasban, amelyet májtályogok bonyolítanak. Az amőbák emberi testbe történő bejutása nem mindig vezet a betegség klinikai tüneteinek megjelenéséhez.

Az ilyen emberek az amőbák hordozóivá válnak, és veszélyesek lehetnek másokra. A betegek és a hordozók ürülékkel ürítik az amőbák cisztáit a környezetbe, amelyeket piszkos kéz és háztartási cikkek közvetítenek emberről emberre.

mi van, ha férgek gyötörnek

A fertőzés Trichomonas flagellátus is előfordul, ha az Trichomonas flagellátus cisztákat szennyezett ételekkel, például mosatlan Trichomonas flagellátus és vízzel Trichomonas flagellátus amikor nyitott víztározókból isznak vizet, úsznak bennük. Az amőba cisztákat a szennyezett kezek és legyek az ételre viszik. Cisztein-proteinázok, amelyek képesek extracelluláris mátrixfehérjék lebontására; Amebopore nevű fehérje, amely képes behatolni a hámsejtek citoplazmájának belső membránjaiba és lizálni őket.

Az Amebopora egy kicsi fehérjemolekula, szerkezete megfelel az NK-limfociták elpusztítóinak lizinnek. Egy héten belül néha több hónapon belül az amőba ciszták az emberi testben lehetnek, anélkül, hogy a betegség - az inkubációs periódus - klinikai megnyilvánulásait okoznák. A betegség kezdete fokozatos.

Search for:

Gyengeséget, rossz közérzetet, csökkent étvágyat és gyakran hasi fájdalmat észlelnek. A szék gyakoribbá válik akár napi alkalommal. A széklet folyóssá válik, üveges nyálkát és gyakran vért tartalmaz, amely átitatja a nyálkát, és málnás kocsonyának tűnik.

A hőmérséklet normális. Néha gyermekeknél gyakrabban a betegség élesen kezdődik. Megjelenik éles fájdalmak a hasban, gyakori széklet, folyékony bélmozgás nyálkával és vérrel keverve, a nyelv fehéres bevonattal van ellátva, a mérgezés tünetei kifejeződnek Trichomonas flagellátus, rossz közérzet, fejfájás, hányinger, hányás.

Trichomonas flagellátus áramlással általános állapot továbbra is jó, enyhe puffadás, morajlás, pépes bélmozgások vannak. A betegség visszatérő.

Mi tartozik a legegyszerűbb parazitákhoz. A legegyszerűbben betegségeket okozó

Az amőba megtalálható a bél lumenében és a szerv strukturális változásai nélkül. Az amőba szekréciós képessége miatt külső környezet proteolitikus enzimek tripszin és pepszinamikor a bélfalhoz közeledik, károsítja a hámot, ami biztosítja annak behatolását a szerv szubmukózus rétegébe.

Trichomonas and HIV

A további terjedést egy penetrációs faktor felszabadulása határozza meg, beleértve a hialuronidázt Trichomonas flagellátus. Az amőba bevezetésének helyein különböző méretű fekély képződik.

A nekrotikus-fekélyes változások leggyakrabban és élesebben fejeződnek ki a vakbélben krónikus fekélyes vastagbélgyulladás. A fekélyek azonban kialakulhatnak a vastagbélben, sőt az ileumban is.