Mérgező megjegyzés


Jól nézel ki, fogytál? SZL Olvasási idő kb. Mindkettő ugyanúgy éles megjegyzések tárgya.

Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynöksége US Food and Drug Administration, FDA négy homeopátiás szereket gyártó cégre "csapott le", mert azok olyan injekciókat gyártottak és forgalmaztak, amikben nagy mérgező megjegyzés talált a hatóság mérgező anyagokat, jelentette az Ars Technica. Az FDA közleménye szerint sztrichnin nux vomicaólom-acetát plumbum aceticumoldatos higany mercurius solubilis és belladonna nadragulyakivonat volt a készítményekben.

Mik is ezek mérgező megjegyzés szerek? Az ólom-acetát az ecetsav ólommal alkotott sója, édeskés, mérgező kristályos anyag, a higany mérgező nehézfém, a mercurius solubilis nevű oldatos készítményt maga Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja alkotta meg, a sztrichnin a farkasmaszlag nevű cserje magjában termelődő rendkívül mérgező alkaloid egyes patkánymérgek fő összetevőjea belladonna a nadragulya bogyójából készült kivonat, ami többféle mérgező alkaloidot például atropint, szkopolamint tartalmazhat.

mérgező megjegyzés

A gyártók termékei részben intravénás injekciók voltak, azaz közvetlenül a véráramba adagolva fejtették ki hatásukat. A kellő szakértelem nélkül beadott injekció eleve az egyik legveszélyesebb módja az öngyógyításnak, az FDA pedig arra figyelmeztet, hogy a fenti méreganyagok közvetlenül a véráramba, vagy izomba adagolva rendkívül veszélyesek lehetnek.

helmintus a szemben, hogyan kell kezelni

Az FDA által ellenőrzött szerek közös jellemzője, mérgező megjegyzés ellentétben az alapvetően ártalmatlan, placebóként esetenként akár hatásosnak is mérgező megjegyzés, jószerével csupán vizet és cukrot tartalmazó homeopátiás készítményekkel, ténylegesen tartalmaznak hatóanyagot, a fentebb felsorolt mérgező vegyületeket mindössze tízszeres, százszoros higításokban.

Az FDA arra is figyelmeztetett, hogy milyen gyógyszereket alkalmaznak az ascaris kezelésére azon, hogy az ezeket a termékeket használók saját egészségüket veszélyeztetik a méreganyagok felügyelet nélküli adagolásával, az ellenőrizetlen gyártási körülmények, gyógyszergyártókra nézve kötelező higiénés és technológiai szabályok figyelmen kívül hagyása további kockázatot, akár életveszélyt is jelenthet a készítmények vásárlóira.

mérgező megjegyzés hogyan lehet meghatározni a férgek típusát

Az FDA figyelmeztető levelet küldött a gyártóknak, tájékoztatva őket, hogy a termékek forgalmazása jogsértő, mivel nem lettek gyógyszerként engedélyeztetve. USA A vizsgált készítmények állítólag izom és ízületi fájdalmak, immungyengeség és idegrendszeri zavarok orvoslására adagolhatók.

parazita, mint egy szilánk

Hogy mi a helyzet Magyarországon? Mérgező megjegyzés kaphatóak olyan homeopátiás szerek jellemzően kis, szájon át alkalmazandó golyócskákamik sztrichnint, ólmot, higanyt és nadragulyakivonatot "tartalmaznak" — szerencsére csak a szokásos, végtelenül nagy "hígításban", azaz tényleges hatóanyag-molekula nem sok van bennük, így szedésükkor nem kell tartani mérgezéstől, csupán a pénztárca kóros soványodásától.

paraziták fájdalma a jobb oldalon tabletták férgek ellen az emberek cselekedeteikkel

Másfelől viszont az FDA által most aggályosnak talált termékek egy része Magyarországon és más EU-országokban is sok éve már hatóságilag jóváhagyott, törzskönyvezett gyógyszerként kapható — ilyen például a Traumeel injekció. Kérdés tehát, hogy a hazai férgek hidrolízise aggályosnak találják-e ezt, felülvizsgálják-e esetleg a közeljövőben a korábbi engedélyezést.

parazita az emberi agy tüneteiben

Megjegyzés: cikkünket a Szkeptikus társaság június i Facebook-bejegyzése alapján több ponton is pontosítottuk, javítottuk, kiegészítettük.