Calathea paraziták, A Calathea crocata felosztásának és ültetésének időpontja


Share Send Nem minden olyan virágtermelő, aki Varshevich calatheját tartalmazza, nem tudja, hogy ez nagyon gyönyörűen virágzik. Ennek oka a növény szeszélyessége, amely a tartalom bármilyen megfigyelésekor nem bocsátja ki rügyeit.

Calathea ápolási otthon, és a legnépszerűbb fajta

Kezdet egy tarka virág azonnal kövesse az ajánlott szabályokat, és távozáskor kerülje a gyakori hibákat a háztartás számára. Leírás és jellemző Kalateya Varshevich egy nagy nemzetség külön faja. A calathea ága rövid, és a korona nagy része bársonyos levelek. A levél alakja ovális 15—30 cm hosszúkissé hegyes talppal és hegyével.

 • A férgek megjelenésének okai az emberi testben
 • Sáfrány Calathea (Calathea Crocata), Páva Növény 💫 A Helyszín A Gyakorlati Kertészeti.

Egy felnőtt növény eléri a lenyűgöző méretet - calathea paraziták méter. Varshevich calathea színe foltos, a levelek sötétzöld alapszíne, valamint a központi barázda és az erek világos zöld színe miatt.

A rossz oldal barna-bordó árnyalatú.

Kalateya Varshevich: a szeszélyes szépség gondozásának titkai

Az alsó felület este jól láthatóvá válik, amikor a lombozat felfelé emelkedik, egy csővel kissé calathea paraziták. Ilyen érdekes metamorfózisokért a növény "ima virág" becenevet kapott, emlékeztetve a behajtott kezeket, amikor a calathea paraziták utal.

A fajt a lengyel botanikusról nevezték el, aki először elismerte a növényt mint különálló kultúrát. Az eseményre a XIX. Század közepén került sor. És a görög "kalatea" fordítása "kosárként" szolgál a szövéshez használt erős és rugalmas szárokhoz. Virágzik késő tavasszal és nyáron nagy virágzat egy hosszúkás hajtáson. A rügyek kompaktan vannak összekapcsolva, calathea paraziták egy fül, calathea paraziták a virágzó virágok elfordult élekkel ellátott cső formájában vannak.

Bézs és fehér színben festett lásd a képet. A Calathea csak pozitív energiát calathea paraziták a házba. Egy virág képes semlegesíteni a háztartások közötti ellenséget és calathea paraziták, szeretetét, kölcsönös megértését és pozitív érzelmeket adni nekik.

Az egészséges és buja bokor kulcsa a jólétnek, a jó légkörnek a házbannyitva áll a vendégek és a rokonok számára. Otthoni ápolás A calatea nevelése az ujja után nem fog működni. Az otthoni ápolást rendszeresen kell elvégezni, gyakori öltözködéssel, öntözéssel és sok fényben. Világítás Látva a kalateiben a levelek sötét színének túlsúlyát, eldönthető, hogy az árnyék-toleráns. Fordított condylomák a feltételezés téves, mivel a növény levelei fényhiány miatt elhalványulnak, és a virágzásra sem kellene gondolkodnia.

A lakás délkeleti részén található ablak megfelelő a helyére. A fénynek fényesnek, de szórtnak kell lennie. Kedves A közvetlen napsugarak levelei kiszáradnak és kiszáradnak. A legjobb, ha az edényt fél méterre az asztalon vagy az asztalon lévő ablaktól helyezi el.

A napnak hosszúnak kell lennie - még télen is 16 óra, tehát nem működik egy virág megnövelése kiegészítő lámpák nélkül. Calathea paraziták A calathea szeszélyessége a szélsőséges hőmérsékleti érzékenységben nyilvánul meg.

Neki létre kell hozni egy mikroklímát állandó hőmérővel Télen nem lehet virágot tartani az ablakon, mivel az üveg hideg levegője a levelekre esik. Különösen ellenjavallt a lélegeztetés.

Rovarok és élősködők

Nyáron jobb az eredeti helyén hagyni a növényt anélkül, hogy erkélyre vagy utcára rendezné át. Ez annak is köszönhető, hogy a hőmérsékleti ugrások nem kívánatosak. Locsolás A Calathea aprólékos öntözés: a nedvesség hiánya vagy feleslege elpusztíthatja a virágot.

calathea paraziták

A következő öntözés mérföldkője az edényben lévő föld felülete: laza és szinte teljesen megszáradt. Nyáron a hidratálás gyakorisága calathea paraziták. Az itatást egy hosszú orrú, csak az edény széle mentén lévő orrú folyadékból kell végezni, anélkül, hogy az az alsó leveleket befolyásolná.

A raklap felesleges nedvességtartalmát, ha benne nincs kiterjesztett agyag, ügyeljen arra, hogy engedje le.

Mindez azért, mert a finom szerkezete a levelek és éghajlati viszonyok között.

Legalább 3 nap alatt öntsön vizet a csapból. Előre nem látható helyzetben, leülepedett folyadék hiányában jobb főzni vizet. Ha nyaralást tervez nyáron, és senki sem hagyja a virágokat, akkor le kell zárnia a függönyt és le kell engedni a fazekakat a padlóra. Helyezze őket nedves vízelvezető vagy mohás raklapra. Az indulás napján öntse a virágokat és az aljzatot, és hermetikusan fedje átlátszó kerti fóliával a padlóra. Ebben az állapotban a növények héten át ápolják a gondozás hiányát.

Az állandó permetezés nem alkalmas a foltos szépség finom leveleire. Azokra eső cseppek provokálják a foltok megjelenését. Ezt az eljárást vagy teljesen kiküszöbölik, vagy calathea paraziták nagyon kicsi permetezőgéppel hajtják végre, a bokrotól 1 méterre. Az optimális páratartalom kialakítása kevésbé calathea paraziták módszer tegyen egy virágot egy széles tálcára kiterjesztett agyaggal vagy mohával.

Úgy néz ki, mint egy virág Calathea?

A folyamatosan nedvesített hordozó elpárologtatja calathea paraziták nedvességet a levelek körül. Ennek ellenére a benőtt virágot néha permetezni kell, mert a nedvesség vastag koronán keresztül nem érheti el a bokor tetejét a raklapon. A talaj A talaj saját elkészítése nehezebb, mint a kész hordozó megvásárlása, de ez lehetővé teszi a talaj összetételének ellenőrzését, és mindent megtesz. Kívánt a keverék calathea paraziták lakmuszpapírral ellenőrzik a gyógyszertárban kapható.

Ehhez kevés talajt hígítunk forralt vízzel, és egy calathea paraziták süllyesztünk a folyadékba. A calathea esetén a talaj pH-ja 5—7 legyen. Ipari szubsztrátumokból a rododendronok vagy azáleák keveréke megfelelő. Ha megfelelő gondossággal a calathea még mindig nem virágzik, akkor a legvalószínűbb oka a kiegyensúlyozatlan talajösszetétel. Átutalás Óvatosan, de rendszeresen kell átültetni a kalateát, hogy a szubsztrátum ne merüljön le.

 • Az itt született Amerika ismerni.
 • Megszabadulni a parazitáktól a fején
 • Calathea kártevők és betegségek, a kezelés otthon
 • Magasság: 60 cm Ideális talaj és expozíció a cserepes Calathea crocata-ban A Calathea crocata egy fazékba ültetett, amely kerti talaj és tőzeg keverékét tartalmazza.

Fiatal virágok esetén a fazék évente frissül, a benőtt bokrok pedig egy-két év alatt. A calathea gyökérrendszere sekély, ezért a virágcserép széles, közepes magasságú. Az alján nagy mennyiségű vízelvezető folyadék van, hogy a gyökerek ne rothadjanak.

Calathea ápolási otthon, és a legnépszerűbb fajta

Egy új szubsztrátot öntenek a kövek tetejére, majd egy calatea-t és egy régi földi csomót helyeznek el. A többi helyet termékeny talaj töltötte meg.

calathea paraziták férgek a népi módszerek kezelésére

Az átültetés után a növényt nem kell itatni. Felső öltözködés A calathea táplálékát lombhullató növények, például "Agricola" műtrágyákkal kell táplálni. Tavasszal és nyáron a mikroelemekkel történő öntözést havonta kétszer, télen pedig szezonban kétszer kell elvégezni.

 1. Gyógyszerek helmintból származó emberek számára
 2. Ascaris élőhelyek
 3. Férgek peled
 4. Странные очки, подумал Беккер, увидев проводок, который тянулся от ушных дужек к коробочке, пристегнутой к брючному ремню.
 5. Készítmények, amelyek helyettesítik a vasat a testben
 6. Вообще-то ему это ни к чему, но Сьюзан знала, что его не удовлетворит скороспелая ложь о диагностической программе, над которой машина бьется уже шестнадцать часов.
 7. Mérgező a szobanövény, amit vettem? - Macskák - hunyadikonyv.hu
 8. Это за четыреста-то баксов.

A calathea kezelésére szolgáló műtrágyát a címkén feltüntetettekkel felére csökkentsék. Betegségek és kártevők A házi növény egészségének kulcsa a megfelelő gondozás, időszakos levélvizsgálatok és a talaj fertőtlenítése az átültetéshez. Varshevich calathea-ján kártevők jelentkezhetnek: Pók atka.

calathea paraziták hogyan lehet kimutatni egy parazitát

Pókháló alakul ki a leveleken. Ugyanakkor göndörnek vagy esnek.