Antennák parazita.


antennák parazita

Lapos mikrotávú antenna a műholdas TV vételéhez. Négy spirális mind a galandféreg galandféregrőlműholdas nyomkövető-felvevő antennaként felhasználva, Pleumeur-BodouFranciaország típusai A legtöbb tömbantennát két osztályra lehet osztani az alapján, hogy az összetevő-antennák tengelye hogyan függ össze a sugárzás irányával.

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Yagi parazita elemes antenna A félhullámú dipól antennából vele párhuzamosan, azonos magasságban elhelyezett, táplálás nélküli parazita elemekkel jobb irányító hatású antenna készíthető ábra. Az antenna felépítése az ábra bal oldalán látható: a dipóluson kívül amely az ábrán hajlított kivitelű, de természetesen lehet a tartógerinctől elszigetelt, középen betáplált félhullámú dipólus is egy, a fél hullámhossznál valamivel hosszabb reflektort és a dipólus másik oldalán két, a fél hullámhossznál valamivel rövidebb direktort tartalmaz. A végein táplált hajlított dipol alkalmazása azért kedvező, mert középpontja neutrális, így fémesen is antennák parazita tartógerinchez rögzíthető. A Yagi-antenna direktorainak a száma széles határok között változhat; minél több direktort tartalmaz, annál jobb az irányító hatása.

A tág szélességű tömb egy vagy kétdimenziós tömb, amelyben a rádióhullámok sugárzási iránya főnyílása merőleges az antennák síkjára. A merőleges sugárzáshoz az antennákat fázisban kell táplálni.

Elsugárzási tényező Az az arányszám, amely megmutatja, hogy a sugárzó felől érkező energia hányadrésze sugárzódik el a reflektor mellett. Az űrtávközlés céljára használt kétreflektoros antennarendszereknél az eredő elsugárzási tényező két részből tevődik össze. Figyelembe kell venni egyrészt a sugárzó felől érkező és a segédreflektor mellett elsugárzott, másrészt a segédreflektor felől érkező és főreflektor mellett elsugárzott energiát. Értéke csökkenthető, ha a sugárzó karakterisztikáját megfelelően alakítjuk ki.

A végső tűz tömb egy lineáris tömb, amelyben a sugárzás iránya az antennák vonalán van. Az antennákat olyan fáziskülönbséggel kell táplálni, amely megegyezik a szomszédos antennák elválasztásával.

Vannak olyan tömbök például fázisú tömbökamelyek nem tartoznak e kategóriák egyikébe sem, amelyekben a sugárzás iránya az antenna tengelyéhez képest más szöget zár be. Meghajtott tömb - Ez egy tömb, amelyben az egyes komponensek antennái "meghajtottak" - az adóhoz vagy a vevőhöz vannak csatlakoztatva. Az egyedi antennák, amelyek általában azonosak, gyakran egyetlen meghajtású elemből állnakpéldául félhullámú dipólokbólde lehetnek összetett antennák is, például Yagi antennák vagy antennák parazita.

Kollineáris tömb - széles vonalú elrendezés, amely egyenesen függőlegesen orientált, több azonos dipólantennából áll.

a férgek okozta elhízás a paraziták emberi normája

Ez egy nagy nyereségű, mindenirányú antennaamelyet gyakran használnak a VHF sávban bázisállomás-antennaként a szárazföldi mobil szolgáltatásokhoz. Superturnstile vagy Batwing tömb - televíziós műsorszóráshoz használt speciális függőleges antenna, amely több, keresztirányú dipólantennából áll,oszlop szerint egy árbocra felszerelve.

Navigációs menü

Nagy nyereségű, széles sávszélességű, irányított sugárzási minta. Sík tömb - egy antenna sík, kétdimenziós tömbje. Mivel egyirányú antennarendszer két, az antenna mindkét oldalától ° -kal egymástól távol eső sugárzást sugároz, gyakran vagy egy reflektor elé szerelik, vagy irányítóantennákból, például Yagi vagy spirális antennákból áll, hogy egyirányú sugárzást biztosítson.

Fényvisszaverő tömb - sík antennarendszer, gyakran félhullámú antennák parazita, fázisban táplálva, lapos reflektor, például fémlemez vagy huzalvédő előtt. Ez egyetlen rádióhullámot sugároz, merőlegesen széles a tömbhöz.

Yagi-Uda antennák az elméletben és a gyakorlatban - az antennák tervezésében!

UHF televíziós antennákként és radar antennákként használják. Függönyrendszer - kültéri vezetékes rövidhullámú adóantenna, amely egy párhuzamos vezetékek "függönyéből" álló függőleges reflektor előtt függőleges reflektor előtt felfüggesztett vezetékes dipólusok síkbeli sorozatából áll.

Antennák parazita sávban hosszú távú adóantennaként használják rövidhullámú műsorszóró állomások számára. Vezethető szakaszos tömbként. Mikroszalag-antenna - patch-antennák sorozata,amely nyomtatott áramköri kártyán antennák parazita elkészítve, hátulján rézfóliával, reflektorként működve.

Az elemeketrézfóliából készült szalagvezetéken keresztül táplálják. UHF és műholdas televíziós antennaként használható. Fázist elosztó vagy elektronikusan letapogatott tömb antennák parazita Sík tömb, amelyben a sugarat elektronikusan bármilyen irányba lehet irányítani, a szög elõtt széles szöget bezárva, az antenna szag száj odeston mozgatása nélkül.

A távadóból származó áramot minden komponens antennához egy fázisváltón keresztül vezetikamelyet egy számítógép vezérl.

Yagi antennák

Az előtoló áramok relatív fázisának megváltoztatásával a sugarat azonnal meg lehet mutatni különböző irányokba. A katonai radarokban széles körben használt technológia gyorsan elterjed a polgári alkalmazásokban. Passzív, elektronikusan letapogatott tömb PESA - A fentiekben ismertetett szakaszos elrendezés, amelyben az antenna elemeket egyetlen adóból vagy vevőből táplálják be fáziseltolók segítségével.

Különleges alakú méteres és deciméteres hullámú antennák

Ez a második generációs szakaszos elrendezésű technológia több fénysugarat képes sugározni több frekvencián egyidejűleg, és ezt leginkább kifinomult katonai antennák parazita használják.

Conformal tömb - kétdimenziós fázisú tömb, amely nem sík, de megfelel valamilyen ívelt felületnek.

Antennák parazita egyes elemeket fázisváltók hajtják,amelyek kompenzálják a változó úthosszokat, lehetővé téve az antennának, hogy egy sík hullám sugara sugárzzon. A normál antennákat gyakran integrálják a repülőgépek és a rakéták ívelt bőrébe, hogy csökkentsék az aerodinamikai húzódást.

antennák parazita

Intelligens antennaújrakonfigurálható antenna vagy adaptív elrendezés - olyan vevõ elrendezés, amely megbecsüli a rádióhullámok érkezési irányát, és elektronikusan antennák parazita a sugárzási mintázatot annak vételéhez, és fõ szintet szintetizálebben az irányban. Mint egy fázisú tömb, több azonos elemből áll, fázisváltókkal az adagolóvezetékekben, számítógép vezérlésével.

Antennák parazita periódusos dipól tömb LPDA - egy végső tűztábla, amely egy sorban sok dipólusvezérelt elemből áll, fokozatosan növekvő hosszúságú.

Nagy hatékonyságú szélessávú antennaként működik.

Televíziós vételi antennaként és rövidhullámú kommunikációhoz használható. Egy tetőtéri televíziós antennaegy végleges tűz parazita elrendezés, amely Yagi és log periódikus antenna kombinációjából áll Parazitikus tömb - Ez egy végleges tűz tömb, amely több antenna elemből áll, amelyek sorában csak az antennák parazita, a meghajtott elem van csatlakoztatva az adóhoz vagy a vevőhöz, míg a többi elem, úgynevezett parazita elemnem.

A parazita elemek rezonátorokként funkcionálnakelnyelik a rádióhullámokat a meghajtott elemből és egy másik fázissal újraszűrik őket, hogy módosítsák az antenna sugárzási mintáját, növelve a kívánt irányba sugárzott teljesítményt. Mivel ezekben csak egy meghajtott elem van, ezeket gyakran "antennáknak" nevezik, "tömbök" helyett.

  • Lexikon - hunyadikonyv.hu - online elektronikai magazin és fórum
  • Hogyan lehet gyógyszerek nélkül megszabadulni a parazitáktól
  • Yagi antennák – HamWiki
  • Yagi-Uda antennák az elméletben és a gyakorlatban - az antennák tervezésében!
  • Antennakönyv - Tartalom

Yagi-Uda antenna vagy Yagi antenna - ez a végtűz tömb több félhullámú dipólelemből áll egy sorban. Egy hajtott elemből áll, több "irányító" parazita elemmel a sugárzás irányában, és általában egy "reflektor" parazita elemből áll mögötte.

Antenna tömb - Antenna array - hunyadikonyv.hu

Négy antenna - Ezegy sorban lévő hurok antennákból áll, az egyik hajtott hurokkal, a többi pedig parazita. A Yagi antennához hasonlóan működik. Lásd még A Wikimedia Commons az Array antennákkal kapcsolatos médiumokat tartalmaz.